Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2015

У Харкові прокуратура в апеляції відстояла землю вартістю 36,5 млн. грн.

Господарський апеляційний суд області задовольнив позов прокуратури Київського району м. Харкова та скасував рішення суду першої інстанції, повернувши громаді понад 5 га землі вартістю більше 36,5 млн. грн.

Як повідомив прокурор району Олександр Фільчаков, у 2010 році рішенням сесії міської ради землю безоплатно передано у власність одному з обслуговуючих кооперативів міста.
 
Проте рішення міськради було прийнято всупереч чинному законодавству.
 
Перед тим, як надати ділянку, депутати міськради зобов’язані були з’ясувати правовий статус кооперативу, мету та підстави його створення.
 
Адже відповідно до чинного законодавства безоплатно передавати землю житлової та громадської забудови дозволено виключно житлово- та гаражно-будівельним кооперативам. А даний кооператив не відповідав критеріям житлово-будівельного.
 
«Фактично під виглядом ЖБК кілька людей, об'єднані в кооператив, без участі у земельних торгах, стали власниками 5 га міської території. Причому, жодна із них не перебувала на обліку з поліпшення житлових умов, що є однією з обов'язкових вимог при створенні ЖБК», - розповів О. Фільчаков.
 
Після того, як господарський суд не підтримав вимоги щодо скасування незаконного рішення сесії міськради, прокурор в апеляції домігся повернення землі громаді міста.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2668