Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2015

Ю. Данильченко: Харківщина - у п’ятірці кращих у боротьбі з організованою злочинністю (фото)

З початку року на Харківщині знешкоджено 5 організованих груп, що є четвертим результатом у державі.

Про це прокурор області Юрій Данильченко повідомив на розширеному засіданні колегії прокуратури Харківської області за підсумками роботи відомства у першому півріччі 2015 року.
 
«Цьогоріч органами прокуратури спільно з правоохоронцями регіону проведено значну роботу з виявлення організованих злочинних об'єднань та притягнення винних до відповідальності. На даний час знешкоджено 5 організованих злочинних груп. Кримінальні провадження стосовно них знаходяться на розгляді в судах», - сказав Ю. Данильченко.
 
«Поле діяльності» цих угрупувань досить широке.
 
Зокрема, одне з них спеціалізувалося на квартирних крадіжках, інше – на придбанні, зберіганні та збуту метадону. Також учасники ОЗГ втягували жінок у заняття проституцією, займалися нелегальним перевезенням іноземців через кордон та торгували  боєздатним раритетом часів другої світової війни.
 
Окрім того, завершено досудове розслідування стосовно затриманих минулого року міліціонера та його спільників (колишній правоохоронець та повія), що «розводили» водіїв на гроші.
 

Відзначаючи позитив у роботі на цьому напрямку, прокурор області  наголосив на необхідності подальшої активізації боротьби зі злочинністю та посиленні координації правоохоронців у цій сфері та забезпечення якісного досудового розслідування усіх справ.
 
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2890