Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2015

Прокуратура Харківської області та експерти Консультативної місії ЄС домовились про співпрацю (фото)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко зустрівся з експертами Консультативної місії ЄС.

Експерти працюватимуть одразу у чотирьох областях України протягом майже трьох тижнів. Метою роботи експертів є проведення поглибленого аналізу конкретних потреб кожної області у сфері цивільної безпеки.
 
Юрій Данильченко поінформував гостей про перебіг реформ у прокуратурі та проблеми, з якими стикається структура під час імплементації нового Закону «Про прокуратуру».
 
«Прокуратура Харківської області готова до змін, але, на мою думку, вони мають бути чітко продуманими і виваженими. Ми розуміємо, що в умовах скорочення штату та створення місцевих прокуратур чи не найголовнішим питанням є правильний розподіл навантаження на прокурорів. Наші працівники розробили формулу, за якою можна вирахувати навантаження. Формула враховує територіальні показники, кількість працівників правоохоронних органів, складів суду та інше. Крім того, нашими досвідченими працівниками підготовлено низку пропозицій щодо внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України. Бачення цих процесів, думку працівників колективу направлено до ГПУ. Сподіваємося, наш досвід буде враховано у подальших процесах реформування органу», - відзначив прокурор області.
 
Експерти місії наголосили на важливості вкладу кожного прокурора у реформування структури в цілому та подякували Юрію Данильченку за змістовну розмову.
 
«Завдяки сьогоднішній зустрічі та інформації, яку ви надали, ми чітко розуміємо ті перешкоди і ті виклики, з якими у повсякденній роботі стикається прокурор. Ми високо цінуємо такий ваш системний підхід до реформування», - сказав фахівець відділу з питань регіонального співробітництва Пекка Гюютіайнен.
 
У рамках роботи місії прокурор області та експерти домовились про тісну співпрацю. Зокрема, найближчими тижнями відбудеться низка зустрічей експертів з працівниками прокуратури. Серед тем, що виносяться на обговорення: питання захисту прав і свобод неповнолітніх, боротьба з організованою злочинністю, питання протидії сімейному насиллю та інше.
 
На підставі отриманих результатів місія розробить рекомендації відповідним органам ЄС у Брюсселі.
 
 
 
 
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2722