Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

Виписали 500 повісток, а вручили - 40. Прокуратура розпочала розслідування службової недбалості посадовців

 Куп’янська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість) стосовно посадовців виконавчого комітету міської ради.

Як повідомив міжрайонний прокурор Володимир Калюга, посадовці фактично самоусунулися від виконання вимог Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
 
Так, в місті Куп’янську станом на 17 серпня при завданні мобілізувати до Збройних Сил України 63 особи призвано лише 16 військовозобов’язаних або 25% від завдання.
 
"З 513 повісток, виданих військкоматом для оповіщення військовозобов’язаних протягом шостої черги мобілізації вручено лише 43. "Не спрацювали" дільниці оповіщення, на які відповідно до рішень виконавчого комітету Куп’янської міської ради покладалось виконання цих обов’язків, а посадові особи міськвиконкому не забезпечили їх належну роботу", - відзначив В. Калюга.
 
Наразі у вказаному кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин події та осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування здійснює міліція. Міжрайонна прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2640