Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

Харків'яни - інформатори "ЛНР" та "ДНР" чекатимуть суду під вартою

За клопотанням прокуратури Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для двох підозрюваних у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України) та зберіганні боєприпасів (ч.1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, суд погодився з позицією прокуратури та обрав 42 та 43-річним мешканцям одного з районів області, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
За попередніми даними двоє підозрюваних неодноразово виїжджали до так званих "ЛНР" та "ДНР", де налагодили тісні зв'язки з керівниками незаконних формувань. Вони планували здійснити на території Харкова дії, спрямовані на зміну меж державного кордону України.
 
Для цього чоловіки незаконно придбали та зберігали боєприпаси та вибухові речовини. Під час обшуків у зловмисників вилучено дві гранати РГД-5 з підривачем, гранату Ф-1 з підривачем, дві гранати з підствольного гранатомету, два шнури для електронного запалу, дві тротилові шашки та гранатомет.
 
Крім того, чоловіки займалися збором та передачею інформації про Збройні Сили України, зокрема про переміщення військової техніки, яку передавали сепаратистам.
 
Зловмисників було затримано співробітниками УСБУ в області та прокуратури області.
 
Наразі досудове розслідування триває.


Відділ зв’язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3083