Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2015

У Харкові пройшов перший етап тестування прокурорів на знання законів (фото)

У Харківському регіональному центрі з організації та проведення конкурсного відбору в органи прокуратури 5 та 6 вересня пройшли тестування 847 кандидатів на керівні та рядові посади у місцевих прокуратурах.

Кожен з них протягом 2 годин відповів на 100 тестових запитань. Однак, були і рекордсмени. Наприклад, здобувач із Сумської області набрав максимальні 100 балів лише за 15 хвилин. Хлопець планує працювати прокурором місцевої прокуратури і говорить, що до тестів готовий вже давно.
 
«До тестів почав готуватись з першого ж дня, як їх виклали на сайті ГПУ. На мою думку, вони не складні і не легкі. Знання, які перевіряють ці тести, повністю відповідають рівню, необхідному для працівника прокуратури», - відзначив кандидат. 
 
В цілому рівень знань майбутніх прокурорів досить високий. За словами заступника Генерального прокурора України Віталія Каська, лише близько 10% набрали менше 50 балів.
 
«Тестування проходить дуже спокійно, якихось конфліктних ситуацій, на які треба було б реагувати комісії, не зафіксовано. Це лише перший етап – професійний тест. Він пройде за чотири дні. Другий етап стосуватиметься так званого тесту IQ і проводитиметься наприкінці вересня. У жовтні - психологічне тестування і співбесіда», - розповів В. Касько.
 
У той же час не обійшлося і без відсторонень. Так, двоє претендентів на рядові посади з Полтавської області підказували один одному відповіді. За цим фактом комісія склала акт та відсторонила порушників від проходження тестів без права  перездачі.
 
За відкритістю, прозорістю та неупередженістю тестування спостерігали представники громадської мережі «Опора» та Консультативної місії Європейського союзу. Крім того, усі аудиторії обладнанні відеоспостереженням, а на сайті Генеральної прокуратури України ведеться пряма трансляція. 
 
 
 
 
 
Більше фото - тут
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області  

кількість переглядів: 3039