Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2015

Вимоги прокуратури підтримані у суді: молокозавод відшкодує 100 тис. грн. за забруднення довкілля

Господарський суд області задовольнив  позовні вимоги прокуратури Зміївського району і зобов’язав ТОВ «Молочний світ» відшкодувати збитки за забруднення землі виробничими відходами.

Як повідомив прокурор району Ігор Голуб, товариство має заплатити 100 тис. грн. та упорядкувати близько 2 га прилеглої до підприємства території.
 
Встановлено, що протягом 2013-2014 років ТОВ зберігало відходи у несанкціонованих місцях. Відстійник знаходиться за територією підприємства, у кількасот метрів від житлових будинків та турбази.  Протягом кількох років «молочне» болото отруювало довкілля. У селі нічим було дихати, особливо в спеку.
 
Пізніше експертиза державної екологічної інспекції підтвердила перевищення в ґрунті поблизу підприємства вмісту шкідливих речовин – амонію, нітрату та фосфору.
 
Проте на скарги людей на постійний сморід та непридатну для пиття воду в колодязях керівництво ТОВ аж ніяк не реагувало.
 
«Навіть після звернення селян до прокуратури на підприємстві не поспішали усунути недоліки і неохоче співпрацювали зі слідством. Лише після того, як екологічна проблема набула широкого суспільного резонансу, вдалося вплинути на порушників і через суд домогтися належного  покарання», - розповів І. Голуб.
 
Крім того, стосовно директора ТОВ, який  через службову недбалість допустив забруднення земель,  порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367, ч. 1 ст. 239 КК України.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області  

кількість переглядів: 2883