Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2015

Прокуратура протягом тижня направила до суду одразу дві корупційні справи

Прокуратура області скерувала до суду 2 обвинувальні акти стосовно службових осіб - інспектора ГУ Держслужби надзвичайних ситуацій в області та старшого лейтенанта міліції одного з райвідділів міста, яким інкримінується отримання неправомірної вигоди.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Кретов, за результатами досудового розслідування стосовно пожежника встановлено, що правоохоронець отримав 3 тис. грн. за непритягнення фізичної особи - підприємця, який займався роздрібною торгівлею харчовими продуктами, до відповідальності за порушення правил протипожежної безпеки.
 
Обвинувальний акт складено за ч. 1 ст. 368 КК України.
 
Крім того, до суду направлено обвинувальний акт стосовно дільничного, який отримав 3 тис. грн. від харків'янки за непритягнення її до кримінальної відповідальності.
 
Міліціонер незаконно відібрав у неї паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Щоб назбирати необхідну суму для хабара, який вимагав правоохоронець, жінка була змушена взяти кредит.
 
Нагадаємо, вона працювала реалізатором у сфері роздрібної торгівлі. Її роботодавець, виявивши недостачу, вирішив написати заяву до міліції про нібито викрадення коштів продавчинею.
 
Правоохоронцю інкримінується одержання неправомірної вигоди та перевищення службових повноважень (ч. 1 ст. 368 КК України).


Увага!
 
Про факти корупції громадяни можуть повідомити на адресу електронної поштової скриньки другого слідчого відділу прокуратури області: [email protected]. Для оперативного реагування на повідомлення необхідно повідомляти свої дані та номер контактного телефону.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2259