Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2015

Підозрюваного в замовному вбивстві таксиста у лісосмузі поблизу сел. Кулиничі арештовано

Апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу прокурора Фрунзенського району м. Харкова, щодо обрання 22-річному підозрюваному в умисному вбивстві таксиста, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як розповів прокурор району Станіслав Пієв, чоловіку оголошено підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів на замовлення (п.п. 6,11 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті знайшли 2 липня цього року в лісосмузі поблизу сел. Кулиничі. А за день до цього виявили покинутий автомобіль таксі марки "ВАЗ-2106", на якому працював загиблий. Експертиза показала, що причиною смерті стала асфіксія - тобто жертву задушили.
 
Пошуки вбивці тривали майже три місяці. Минулого тижня вдалося затримати хаків’янина, підозрюваного у скоєнні цього злочину. Він виявився знайомим таксиста.
 
Нині однією з основних версій слідства розглядається вбивство на замовлення.
 
За клопотанням прокуратури району Фрунзенський райсуд м. Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак надав йому можливість внести заставу та вийти на волю.
 
Прокуратура вважає, що підозрюваний у замовному вбивстві може переховуватися від слідства, негативно впливати на хід досудового розслідування. Тому прокурор – процесуальний керівник у кримінальному провадженні оскаржив рішення суду першої інстанції в частині визначення застави в апеляції. Найближчі два місяці підозрюваний проведе в слідчому ізоляторі.
 
Наразі досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Максимальна санкція статті передбачає довічне ув'язнення.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3207