Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2015

У Харкові перекрили канал переправлення нелегалів з Росії, організований прикордонниками

Прокуратура Харківської області спільно з УСБУ в області  припинила діяльність злочинної групи, що налагодила нелегальний канал переправлення іноземних громадян із  Росії до України.

Як повідомив перший заступник прокурора області Артем Степанов, серед учасників групи  - двоє працівників  Державної прикордонної служби України.
 
Організатор злочинної групи - 32-річний військовослужбовець Харківського прикордонного загону з числа керівників середньої ланки, через свої зв’язки в іноземних діаспорах Харкова і Москви отримував «замовлення» на організацію незаконного переправлення до України іноземців. Останні з різних причин не могли перетнути кордон законно -   заборона в’їзду на територію держави, перевищення терміну перебування чи депортацію тощо.
 
Після прибуття нелегальних мігрантів до міжнародного пункту пропуску "Харків-пасажирський" на Південному залізничному вокзалі міста інші члени групи забезпечували безперешкодне проходження ними паспортного контролю та перетин державного кордону. При цьому відомості про в’їзд цих осіб в Україну не вносилися прикордонниками до відповідних автоматизованих баз даних, а в міграційних картках чи національних паспортах мігрантів проставлялися підроблені дата-штампи, що свідчили про нібито легальність їхнього перебування в Україні.
 
Вартість організації незаконного перетину кордону становила від 200 до 400 доларів США за одного нелегала.
 
Вчора, 21 жовтня, співробітники СБУ припинили злочинну діяльність групи під час переправлення з Росії в Україну двох іноземних громадян.
Двом учасникам злочинної групи оголошено підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Найближчої доби прокуратура звернеться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст. 332 КК України.
 

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2271