Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2015

Засуджено шахраїв, які за схемою "Ваш син в міліції" заробили понад 100 тис. грн.

Дзержинський районний суд м. Харкова визнав винним 22 та 23-річних луганчан у заволодінні за попередньою змовою групою осіб майном харків'ян (ч. 2 ст. 190 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, молодики, які раніше вже були засуджені за шахрайство, отримали покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.
 
Також суд задовольнив цивільні позови ошуканих громадян та зобов'язав шахраїв повернути гроші, якими вони заволоділи обманним шляхом.
 
Обставини справи:
 
Протягом листопада-грудня 2014 року двоє луганчан разом зі  спільником, який керував ними з в'язниці, де відбуває покарання, виманили у довірливих харків'янок більше 100 тис. грн.
 
Шахраї телефонували на випадкові номери і, коли потрапляли на жіночі голоси, повідомляли, що їх син або онук нібито затримані працівниками міліції. Для їх "звільнення" вимагали грошову винагороду.
 
Просили, в залежності від ситуації, від 2 тис. грн. до 3 тис. доларів США. Протягом 20-30 хвилин, поки жертви не встигали отямитися, прибували за "виручкою".
 
Частину заробленого злочинці перераховували на банківську картку спільника з в'язниці, іншу - залишали собі.
 
Всього встановлено 6 ошуканих харківських сімей.   
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду набув чинності.
 
Справу третього обвинувачуваного, який відбуває покарання, виділено в окреме провадження.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2984