Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2015

Прокурор області: арештовано організатора та виконавця замовного убивства в Харкові (фото, відео)

За клопотанням прокуратури області Київський районний суд м. Харкова обрав громадянину Великобританії, який підозрюється в організації умисного вбивства таксиста, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права визначення несення застави.

Відео - тут
 
Про це сьогодні під час брифінгу розповів прокурор Харківської області Юрій Данильченко.
 
«На сьогодні за підозрою у вбивстві таксиста, тіло якого знайшли в лісопосадці поблизу селища Кулиничі, затримано не лише виконавця, а  й замовника. 54-річному іноземцю інкримінується організація та пособництво у вчиненні замовного вбивства з корисливих мотивів (ч.ч. 3, 5 ст. 27 п.п. 6,11 ч.2 ст. 115 КК України)», - заявив Ю. Данильченко.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний протягом останніх 5 років систематично їздив до України. Під час візитів він постійно жив у Харкові, а у 2013 році одружився з 21-річною місцевою мешканкою.
 
У цей період чоловік купив 3-кімнатну квартиру в центрі міста і автомобіль загальною вартістю близько 4 млн. грн. Право власності на все майно він оформив на дружину, оскільки вона є громадянкою України.
 
Навесні цього року іноземець дізнався, що у дружини коханець – їх спільний знайомий місцевий таксист. Після заяви дружини про розлучення чоловік задумав убити суперника. Для цього він за 5 тис доларів найняв  кіллера – 22-річного харків’янина, який наприкінці червня цього року і виконав замовлення .
 
 
 
 
 
 
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3488