Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2015

Місцеві прокуратури Харківської області розпочали свою роботу – Юрій Данильченко (відео)

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко розповів про початок роботи місцевих прокуратур, призначених керівників та результати конкурсного відбору. 

 Відео - тут
 
«Згідно з додатком до Закону України «Про прокуратуру» в структурі прокуратури Харківської області створено 11 місцевих прокуратур. Всього для участі в конкурсі на керівні посади в 11 місцевих прокуратурах подали документи 405 кандидатів. З них - 219 працівників прокуратури Харківської області та 186 зовнішніх кандидатів», - розповів Ю. Данильченко.
 
Він зазначив, що за професіями, окрім прокурорів, заяви подавали юристи, начальники юридичних відділів підприємств, юрисконсульти, адвокати, слідчі органів внутрішніх справ, викладачі вищих навчальних закладів.
 
Після трьох етапів тестів у списках здобувачів по Харківській області залишився 171 кандидат, 31 з них не є працівником прокуратури.
21 прокурор з тих, хто раніше займали керівні посади в прокуратурах районної ланки, не набрали потрібної кількості балів на тестах і були не допущені до співбесіди.
 
Найбільший конкурс на керівника був у Харківській прокуратурі №2 (Київський та Жовтневий район) - 61 особа, найменший - в Ізюмську (15 осіб).
 
На сьогодні Генеральним прокурором України призначено 11 керівників. Крім того, прокурор області призначив 33 перших заступників та заступників керівників новостворених прокуратур.
 
Варто відзначити, що з 44 прокурорів керівного складу 17 - раніше працювали рядовими співробітниками.
 
У створених місцевих прокуратурах штат працівників встановлено у кількості 490 посад, з яких 111 посад - державні службовці та технічні працівники  і 379 -  прокурорські працівники.
 
На сьогодні вакантних посад в органах прокуратури Харківської області немає.
 
На початку цього року в районних прокуратурах було 558 прокурорських посад. Таким чином, під скорочення потрапило 179 штатних одиниць.
 

 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2884