Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2016

Сім учасників ОЗГ, що торгували синтетичними наркотиками через «cкайп», постануть перед судом

Прокуратура області затвердила та направила до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 7 учасників організованої злочинної групи, яка займалась виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням та збутом наркотичних засобів (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України).

Як розповів     в.о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, досудовим розслідуванням встановлено, що на початку грудня 2014 року 57-річний харків'янин, який мав досвід роботи у правоохоронних органах, створив та очолив організовану злочинну групу. У якості співорганізатора чоловік залучив свого 24-річного зятя, який мав численні зв'язки серед наркоманів.
 
Всього до складу групи увійшло 7 осіб, у тому числі 5 виконавців віком  від 20 до 30 років. Зловмисники виготовляли, зберігали та реалізовували наркотичні засоби.
 
"За розробленою злочинцями схемою покупець дзвонив на номер мобільного телефону та замовляв товар. Продавець виходив на зв'язок через програму "Скайп" та повідомляв номер банківської картки, на яку необхідно перерахувати гроші. Після того, як покупець повідомляв час  зарахування вказаної суми на картку, продавець вказував місце схованки, або час та місце особистої зустрічі", - пояснив О. Цимбалістенко.
 
Усього за півроку діяльності злочинної групи  встановлено 9 епізодів незаконного збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, у тому числі синтетичних аналогів марихуани.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2814