Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2016

Прокуратура через касацію повернула державі незаконно приватизований елеватор вартістю 21 млн. грн.

Вищий господарський суд України повністю задовольнив вимоги прокурора Первомайської місцевої прокуратури та визнав незаконним відчуження у приватні руки майнового комплексу одного з державних хлібоприймальних підприємств загальною площею 30 тис. кв.м.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха, наприкінці 2011 року виконком Сахновщинської селищної ради дозволив державному підприємству, реорганізованому в публічне акціонерне товариство, видати свідоцтво про право приватної власності на нежитлові об’єкти та споруди місцевого елеватора.
 
У подальшому на основі цього документу хлібоприймальне підприємство вартістю 21,3 млн. грн. перейшло у власність приватної структури.
 
«При цьому зміну форми власності зазначеного майнового комплексу документально не підтверджено. До того ж відповідно до законодавства дане підприємство не підлягає ні приватизації, ні корпоратизації», - розповів В. Говоруха.
 
У зв’язку з цим прокурор подав позов до суду. Отримавши відмову у задоволені вимог, прокуратура області оскаржила в апеляції рішення першої інстанції.
 
Вимоги прокурора були підтримані спершу апеляційним господарським судом, а потім і Вищим господарським судом України.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3524