Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2016

Прокуратура через суд повернула коледжу п'ятиповерхову будівлю в центрі вартістю майже 5,4 млн.

Господарський суд задовольнив позов заступника прокурора області щодо стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди і повернення будівлі державі.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Руслан Вахітов, у 2005 році регіональним відділенням Фонду держмайна одному з товариств надано в оренду приміщення в центрі міста.
 
Зазначена п'ятиповерхова будівля вартістю майже 5,4 млн. грн. та загальною площею понад 2,8 тис. кв. м. перебуває на балансі одного з закладів освіти області.
 
"Протягом чотирьох місяців минулого року у орендатора, який займається наданням у суборенду приміщень, утворилась заборгованість майже у 190 тис. грн. Товариство протягом тривалого часу регулярно порушувало умови договору  - несвоєчасно сплачувало орендну плату. Така ситуація змусила органи прокуратури неодноразово звертатися до суду з вимогою негайної виплати боргу, але це не подіяло. Тому прокуратура подала позов не тільки щодо погашення заборгованості, а і розірвання договору оренди та повернення майна державі", - пояснив Руслан Вахітов.
 
Наразі рішення суду набуло законної сили.
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3492