Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2016

Справу колишнього інспектора ДАІ, який на відеозйомку відреагував сльозогінним газом, передано до суду

Прокуратура області завершила досудове розслідування стосовно співробітника одного з райвідділів поліції в області, якому інкримінується перевищення службових повноважень із застосуванням спецзасобів (ч.2 ст.365 КК України).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Микола Желяков, 31-річного старшого лейтенанта поліції, колишнього інспектора ДАІ, обвинувачують у неправомірному застосуванні сльозогінного газу.
 
Восени минулого року патрульний зупинив автомобіль для перевірки документів. Отримавши водійське посвідчення, даішник запропонував  водієві проїхатися до лікарні одного з райцентрів для медобстеження на предмет вживання алкоголю. Чоловік запропонував провести аналогічну процедуру в Харкові.
 
У відповідь на таку «непокору» патрульний конфіскував водійське посвідчення і не виписав тимчасового документу.
 
Згодом на місце події прибула 49-річна власниця автівки у супроводі 2-х чоловіків. Жінка стала фіксувати «розмову» на відео з мобільного і вимагати пояснень. Проте даішник вибив телефон з її рук, а потім сів за кермо службового авто і скерував його в бік співрозмовниці.
 
Після цього міліціонер вийшов із машини і без попередження двічі приснув сльозогінний газ в обличчя жінки, а також в одного з її супутників.
 
Відповідно до судово-медичної експертизи власниця авто отримала легкі тілесні ушкодження.
 
Наприкінці січня поточного року поліцейському повідомлено про підозру. Сьогодні справу скеровано до суду.
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської област
і

кількість переглядів: 2854