Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2016

Міліціонери, у яких затриманий від катувань вистрибнув у вікно, отримали вирок з третього разу

Первомайський міськрайонний суд повторно визнав двох колишніх співробітників Лозівського міськвідділу міліції винними одразу за п'ятьма статтями КК України.

Як розповів перший заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Роман Травкін, колишніх міліціонерів засуджено до 7,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.
 
Суд визнав винним міліціонерів  у перевищенні службових повноважень (ч.3 ст.365), катуванні за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.127), незаконному проникненні до житла особи та проведенні огляду і обшуку (ч.2 ст.162), зловживанні службовим становищем (ч.1 ст.364), шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.15, ч.2 ст. 190) КК України.
 
Нагадаємо, 9 січня 2011 року лейтенант та капітан міліції доставили до міськвідділу мешканця Лозової разом із співмешканкою та донькою. Шляхом психологічного впливу та погроз правоохоронці змушували чоловіка зізнатись в кримінальному злочині.
 
Чоловік, аби припинити знущання, вистрибнув з 4 поверху будівлі міськвідділу. Від отриманих тілесних ушкоджень, потерпілий помер у лікарні.
 
Доки тривало слідство, у квітні того ж року міліціонери ще «встигли» провести незаконний обшук у наркозалежного лозівчанина та вимагали у нього гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Однак, кошти вони так і не отримали.
 
Довідково:
 
Вироком Первомайського міськрайонного суду у вересні 2013 року правоохоронців засуджено до 7,5 років позбавлення волі.
 
Апеляційний суд повернув справу на розгляд до суду першої інстанції.
 
Суд першої інстанції визнав правоохоронців винними і призначив покарання 7,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.
 
 

Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3451