Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2016

Справу підозрюваних у вбивстві таксиста в Кулиничах скеровано до суду (відеокоментар)

Прокуратура області затвердила та направила до Фрунзенського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно замовника та виконавця  вбивства таксиста, тіло якого знайшли в лісопосадці поблизу селища Кулиничі влітку 2015 року.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Саксонов, 54-річному громадянину Великобританії, який підозрюється у замовленні вбивства, інкримінується вчинення правопорушень відразу за чотирма статтями Кримінального Кодексу України.
 
Зокрема, організація та пособництво у вчиненні замовного вбивства з корисливих мотивів,  незаконне носіння, зберігання та передача вогнепальної зброї, незаконне зберігання наркотиків без мети збуту, незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (ч.ч.  3,  5 ст. 27,  п.п. 6 , 11,  ч. 2  ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 359 КК України).
 
22-річному харків'янину, підозрюваному у виконанні вбивства,  інкримінується умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення  та незаконне носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї (п.п. 6,11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний у замовленні вбивства протягом останніх 5 років систематично їздив до України. Під час візитів він постійно жив у Харкові, а у 2013 році одружився з 21-річною місцевою мешканкою.
 
У цей період чоловік купив 3-кімнатну квартиру в центрі міста і автомобіль загальною вартістю близько 4 млн. грн. Право власності на все майно він оформив на дружину, оскільки вона є громадянкою України.
 
Навесні 2015 року іноземець дізнався, що у дружини коханець – їх спільний знайомий місцевий таксист. Після заяви дружини про розлучення чоловік задумав убити суперника. Для цього він за 5 тис доларів найняв  кіллера.
 
Наразі підозрювані знаходяться під арештом.
 
Максимальна санкція статей - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

ВІДЕОКОМЕНТАР тут
 
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3827