Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2016

Харків’янина за спробу підірвати райвійськкомат засуджено до 7 років позбавлення волі

Київський районний суд м. Харкова підтримав позицію державного обвинувача і визнав винним місцевого мешканця, який у лютому 2015 року спробував підірвати будівлю об’єднаного Московського та Київського райвійськкомату, за ч. 3 ст. 15 та ч. 2 ст. 258 КК України (замах на терористичний акт за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, 31-річного чоловіка,  який вчинив правопорушення, перебуваючи на іспитовому терміні за скоєння злочину проти власності, масові заворушення та незаконне поводження зі зброєю, засуджено до 7 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Узимку минулого року безробітний чоловік  через свого знайомого вийшов на замовника терористичних актів на території Харкова.
За винагороду у 50 тис. російських рублів він разом з напарником погодився підірвати один із райвійськкоматів обласного центру.
 
Для цього зловмисник виготовив саморобний вибуховий пристрій.
 
Проте підірвати будівлю не вдалося. 5 лютого 2015 року опівночі працівники СБУ затримали терориста, який направлявся до райвійськкомату з вибуховим пристроєм, та попередили теракт.
 
У суді терорист-заробітчанин визнав свою вину, пояснивши, що йому потрібні були гроші для виїзду за кордон.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області  

кількість переглядів: 3387