Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2016

Чоловіка, який вбив свого двоюрідного брата, засуджено до 8 років позбавлення волі

Балаклійський районний суд Харківської області визнав винним 61-річного раніше судимого мешканця с. Вільхуватка в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК Україна) та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, встановлено, що на початку серпня 2015 року молодший брат прийшов у гості до старшого. Під час вживання алкоголю між ними виникла сварка, яка переросла в бійку. Господар схопив ніж, який носив з собою на поясі, та кілька разів вдарив ним 60-річного брата. Від отриманих ран чоловік відразу помер.
 
Щоб приховати злочин, вбивця закопав тіло брата на власному подвір'ї.
 
"Тим часом дружина вбитого розшукувала свого чоловіка. Вона звернулася до міліції та повідомила про його зникнення і разом з односельцями організувала пошуки у населеному пункті та лісі. З показань жінки вони заходили і до вбивці. Останній підтвердив, що того дня брат приходив до нього, проте через деякий час пішов у невідомому напрямку", - розповіла Т. Сотнікова.
 
Тіло знайшли через кілька місяців - у жовтні минулого року. Під час допиту вбивця зізнався у скоєному. Зі слів вбивці спір, який закінчився трагедією, виник із-за його образ у бік дружини потерпілого.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2774