Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2016

Прокуратура через суд відбирає у шахраїв трикімнатну квартиру (відеокоментар)

Харківська місцева прокуратура №4 оскаржила в апеляції рішення Московського районного суду м. Харкова, яким узаконено начебто дійсні договори позики на 1 млн. грн. та іпотеки 3-кімнатної квартири площею понад 80 кв. м.

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Сапсай, на момент розгляду справи «відповідач» уже помер і зловмисники незаконно заволоділи його житлом.
 
Встановлено, що після смерті самотнього власника квартири у Харкові вже через кілька місяців до суду надійшов позов  про визнання дійсними так званих договорів позики та іпотеки на це житло, датованих 2013 роком.
 
На початку нинішнього року суд задовольнив ці вимоги і право власності на квартиру перейшло до «позивича» в рахунок погашення так званої заборгованості за договором позики на суму 1 млн. грн. А вже за кілька тижнів житло перепродали.
 
«Однак з’ясувалося, що чоловік, від імені якого подавався позов, насправді ніяких договорів трирічної давності не укладав, грошей нікому не позичав. Про спірну квартиру «мільйонер» також гадки не мав.  І документи до суду подавав не він, а зловмисники, скориставшись його паспортом. Аферисти діяли за класичною схемою заволодіння чужим житлом, у господарів яких немає спадкоємців», - розповів А. Сапсай.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2. ст. 190 КК України) триває.
 
Розгляд апеляційної скарги перебуває на контролі керівника місцевої прокуратури.
 
ВІДЕОКОМЕНТАР - тут
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської област
і

кількість переглядів: 2893