Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2016

Справу менеджера банку, який оцінив життя клієнтки у 200 тис. грн., передано до суду (відеокоментар)

Харківська місцева прокуратура №5 затвердила та направила до Червонозаводського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно робітника одного з банків, який обікрав 75-річну бабусю, а потім намагався її вбити.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Даниляк, 29-річному менеджеру інкримінується заволодіння грошовими коштами у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, та замах на вбивство з корисливих мотивів з метою приховання злочину (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 15, п.п. 6,9 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Під час досудового розслідування встановлено, що банкір протягом тривалого часу обслуговував клієнтку банку та мав з нею приятельські стосунки. Скориставшись довірливістю вкладниці, він заволодів майже 200 тис. грн. її заощаджень. Щоб приховати свій злочин вирішив вбити жінку.
 
«У лютому поточного року зловмисник нібито випадково зустрів її на автобусній зупинці і, запропонувавши підвезти до фінансової установи, запросив до автомобілю. Однак замість банку завіз її у двір одного з занедбаних будинків та намагався вбити ножем. Жертві вдалося вибити знаряддя злочину з його рук. На допомогу жінці прийшли випадкові перехожі», -  пояснив О. Даниляк.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

ВІДЕОКОМЕНТАР тут
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3443