Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2016

На Харківщині засудили айдарівця, який незаконно вивозив "трофеї" з АТО. Прокуратура готує оскарження вироку

Ізюмський міськрайонний суд області визнав винним 31-річного бійця батальйону "Айдар" у незаконному зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв (ч.1 ст. 263 КК України).

Як розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Володимир Калюга, суд призначив військовому покарання - 4 роки позбавлення волі, а вилучений арсенал  постановив знищити.
 
Прокуратура вимагала призначити чоловіку більш суворе покарання. Наразі готується апеляція.
 
Обставини справи:
 
 
На початку січня 2015 року військовий - мешканець Рівненської області повертався із зони АТО додому. На одному з постів дорожньо-патрульної служби поблизу м. Ізюм його мікроавтобус зупинили для перевірки.
 
Під обшивкою та у салоні "Ford Transit" виявили цілий арсенал зброї: реактивні протитанкові гранати (РПГ-22), більше 20-ти підривачів УЗРГМ,  УЗРГМ-2 та УДЗ, більше 20-ти корпусів ручних гранат Ф-1, РГД-5, РГО, більше 3 тисяч бойових патронів різного калібру та модифікації.
 
Обвинувачений від дачі показань у суді відмовився.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на апеляційне оскарження. До вступу його в законну силу суд обрав чоловіку  запобіжний захід - тримання під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3356