Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2016

Дільничний, який накручував показники, отримав штраф та заборону працювати у правоохоронних органах

На  Харківщині засуджено 27-річного лейтенанта поліції, який притягнув до адміністративної відповідальності невинну людину.

Чугуївський міський суд області підтримав позицію прокуратури та визнав правоохоронця винним у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За інформацією начальника управління прокуратури області Павла Вінди, інспектору сектору реагування патрульної поліції суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян та позбавив права обіймати певні посади чи займатись діяльністю в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних і контролюючих органах строком на 1 рік.
 
"Встановлено, що для штучного збільшення показників про виявлені правопорушення, у листопаді 2015 року інспектор завів фіктивні провадження у справах стосовно одного з громадян. Зокрема, він вніс неправдиві відомості до протоколу про адмінпорушення щодо перебування чоловіка у громадському місці в нетверезому стані та паління у невстановленому для цього місці. Потім передав ці провадження на розгляд керівництву. За результатами розгляду на громадянина безпідставно та незаконно накладені адміністративні стягнення", - пояснив П. Вінда.
 
Обвинувачуваний свою вину визнав та співпрацював зі слідством.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2513