Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2016

У Богодухівському районі перешкоджали збирати арештований врожай. Прокуратура розпочала кримінальне провадження

Дергачівська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання представникам влади виконувати свої службові обов’язки (ч. 1 ст. 342 КК України) під час збору арештованого урожаю зернових на самозайнятих полях.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Максима Бондаренка, на території Богодухівського району виявлено 30 га незаконно засіяних сільськогосподарських земель запасу.
 
За клопотанням прокуратури на пшеницю, кукурудзу, соняшник,  вирощені на самозайнятих полях, суд наклав арешт, а фіскальні служби розпочали процедуру стягнення врожаю, як безхазяйного, у дохід місцевих громад.
 
«Проте під час збору пшениці на одному із таких полів площею 12 га прибули громадяни. Вони почали перешкоджати збиранню врожаю. Навіть після того, як їх ознайомили з ухвалою слідчого судді і пояснили законність знаходження техніки на полі, вони автомобілем перегородили дорогу вантажівці з пшеницею. Погрожували працівникам прокуратури», - розповів М. Бондаренко.
 
Наразі увесь урожай з цієї ділянки зібрано. Доходи від 22 тонн зернових поповнять казну місцевої сільської ради.
 
Досудове розслідування триває.
 
Довідково:
 
У поточному році у 14 районах Харківщини органи прокуратури області виявили 46 фактів самовільного зайняття земель держрезерву та запасу загальною площею майже 5 тис. га. Розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 197-1 КК України.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2675