Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Прокуратура Харківської області взяла на контроль розслідування причин загибелі 11 осіб у трьох районах регіону (оновлено, доповнено)

Прокуратура Харківської області контролює досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей (ч. 3 ст. 204 КК України) одразу у трьох районах області.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Артур Оганнісян, за попередніми даними, внаслідок вживання алкогольних напоїв невідомого походження у Вовчанському районі Харківської області загинуло 7 осіб.
 
Це жителі сіл Охрімівка та Варварівка (1956-1978 років народження), троє жінок та четверо чоловіків. Ще одна людина перебуває у лікарні у тяжкому стані.
 
На даний час встановлена власниця магазинів у цих населених пунктах. Вона затримана у порядку ст. 208 КПК України. Сьогодні планується оголосити їй підозру за ч. 3 ст. 204 КК України.
 
Крім того, у магазинах проведено обшуки та вилучено ємності з контрафактним алкоголем. Вилучене разом з залишками алкоголю, знайдене за місцем мешкання потерпілих, направлено на експертизи.
 
До того ж у селі Іванчуківка Ізюмського району 22 вересня 4 місцевих мешканця звернулися до лікарні з ознаками алкогольного отруєння. Двоє чоловіків (1977 та 1989 років народження) були доправлені до лікарні в м. Харкові. Вночі потерпілі померли. Ще двоє чоловіків (1975 та 1982 років народження) перебувають у лікарні м. Ізюма у стабільно тяжкому стані.
 
Встановлено господаря магазина у с. Іванчуківка, з’ясовується канал походження сурогатного алкоголю.
 
Аналогічний випадок стався і в Харківському районі області. За медичною допомогою звернулися троє мешканців села Кутузівка (1970 та 1973 років народження). Уже сьогодні двоє з них померли в лікарні. Ще одна людина знаходиться на лікуванні.
 
Додатково встановлюється кількість потерпілих, що звернулися за медичною допомогою.
 
Досудове розслідування за вказаними фактами проводитиме слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФСУ в Харківській області.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3204