Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2016

Прокуратура довела у суді провину депутата-хабарника, що шахрайським шляхом заволодів 60 тис. грн.

Балаклійський районний суд визнав винним 24-річного депутата районної ради у вчиненні відразу трьох злочинів та засудив до 2 років позбавлення волі.

Як повідомив заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Едуард Миргородський, чоловіка визнано винним у шахрайстві, одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення одним із голів сільської ради, а також підбурюванні в наданні такої вигоди (ч.1 ст.190, ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.1 ст.369, ч.2 ст.369-2 КК України).
 
Встановлено, що навесні поточного року мешканець Балаклії звернувся до депутата з проханням роз'яснити йому порядок виділення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Депутат пояснив, що це можливо тільки за домовленістю. Він запропонував допомогу і повідомив громадянину, що той повинен перерахувати 50 тис. грн., які, нібито, необхідно заплатити посадовим особам сільради, на території якої розташована ділянка, за позитивне вирішення його питання.
 
Кошти злочинець попросив перерахувати на банківську картку.
 
Згодом депутат попросив ще 10 тис. грн. За ці гроші він пообіцяв вплинути на голову сільради при прийнятті останнім рішення щодо виділення землі.
 
Отримавши 60 тис. грн., зловмисник розпорядився ними на власний розсуд.
 
Свою вину чоловік визнав у повній мірі.
 
Довідково:
 
На теперішній час вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3120