Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2016

За ініціативи прокуратури суд взяв під варту організатора виробництва сурогатного алкоголю, від якого загинуло понад 20 людей

За клопотанням прокуратури Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 27-річного харків'янина, який підозрюється у виробництві смертельного сурогату.

Як розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Артур Оганнісян, зловмиснику оголошено підозру за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння та загибелі людей).
 
Наразі затримано організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох його пособників та ще трьох господарів магазинів, які реалізовували цю продукцію.
 
Нагадаємо, слідчі фіскальної служби разом з прокурорами та оперативними підрозділами УСБУ в області провели низку обшуків у місцях, де імовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини.
 
Реалізовували товар через інтернет та особисті знайомства.
 
За попередніми даними слідства у Харківській області в результаті отруєння сурогатним алкоголем загинула 21 людина (Вовчанський район - 12, Ізюмський район - 3, Харківський район - 4, смт. Борова - 2). Госпіталізовано за цей тиждень 24 людини (Вовчанський район - 6, Ізюмський район – 12, Харківський район - 2, м. Барвінкове, м. Балаклія, м. Харків, м. Дергачі – по 1 людині).
 
За даними медиків, більшість госпіталізованих уже виписана з лікарень.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4772