Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2016

Прокуратура домоглася в апеляції повернення державі незаконно приватизованого елеватора площею майже 9 тис. кв. м

Прокуратура області відстояла в апеляції свою позицію та повернула з приватної власності у державну майновий виробничий комплекс, призначений для виробництва та зберігання зернопродукції.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, у 2010 році Ватутінська сільська рада всупереч чинному законодавству визнала право приватної власності  за одним із акціонерних товариств на нежитлові об'єкти майнового комплексу площею майже 9 тис. кв. м.
 
Всього передано 11 будівель і споруд. Серед них - елеватор, майстерні, трансформаторна підстанція, лабораторія, адміністративна будівля та інше.
 
"Однак хлібоприймальне підприємство не підлягає ні приватизації, ні корпоратизації. Тому сільрада не мала законних підстав для передачі майна до статутного капіталу господарського товариства", - пояснив О. Лесенко.
 
У листопаді минулого року прокуратура Нововодолазького району у господарському суді області оскаржила рішення сільської ради. Після того, як відповідач не погодився з рішенням суду та подав апеляційну скаргу, прокуратура області відстояла свою позицію і в апеляційному господарському суді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2721