Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2016

Прокуратура через суд вимагає, щоб псевдоЖБК повернув незаконно отриману землю в центрі Харкова

Харківська місцева прокуратура №1 направила до господарського суду позов з вимогою визнати незаконним рішення міськради про виділення одному з обслуговуючих кооперативів ділянку землів центрі міста та скасувати державну реєстрацію на неї.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, у 2013 році депутати міськради безоплатно передали у власність кооперативу 0,09 га землі поблизу стадіону «Динамо» під будівництво та обслуговування житлового будинку.
 
«Власниками землі, нормативна вартість якої становить майже 230 тис. грн.(ринкова – у кілька разів вища), стали троє людей – члени так званого ЖБК. Причому ніхто з них не перебував на квартирному обліку  і не потребував поліпшення житлових умов, як того вимагає чинне законодавство.
 
Крім того, на час отримання землі у власність, на ділянці вже була нерухомість, придбана на підставі цивільної угоди псевдоЖБК у попереднього користувача землі. І це лише підтверджує незаконність отримання землі  на  таких умовах», - повідомила К. Шевцова.
 
У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою поновити права територіальної громади на цю землю  та в подальшому отримати дохід до бюджету від її продажу.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2670