Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2016

Прокуратура наполягатиме взяти під варту підозрюваних у вбивстві професора ХФТІ та його сина

Харківська місцева прокуратура №2 погодила повідомлення про підозру двом чоловікам та жінці, яким інкримінується убивство 58-річного співробітника Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» та його 35-річного сина.

Як повідомив в.о. керівника місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, у вбивстві підозрюють групу осіб: 20-річного студента, 23- річного безробітного і 54-річну прибиральницю одного з гуртожитків Харкова.
 
Обом чоловікам пред’явлено підозру за п.1,6,12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою осіб), їх пособниці -  за ч.4. ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений за попередньою змовою осіб, поєднаний з проникненням в житло і заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України.
 
Попередньо встановлено, що жінка була знайома із загиблим професором і була вхожа в його дім. Знаючи, що у квартирі вченого може знаходитися чимала сума грошей, вона та її 23-річний співмешканець і знайомий молодик спланували пограбування.
 
«На початку жовтня поточного року жінка зайшла в гості до професора, щоб привітати з минулим днем народження. А коли вийшла, спеціально не зачинили за собою двері. Молодики у масках і саморобним пістолетом ввірвалися в помешкання, напали на господаря, стали бити  та вимагали вказати місцезнаходження цінностей. На шум вийшов із сусідньої кімнати син. Під час бійки злочинці  спершу задушили батька. А потім вдвох стали допитувати сина. Дізнавшись, де гроші, вони задушили і його. З квартири «гості» винесли готівку на загальну суму, еквівалентну 10 тис. доларів США, а також ноутбук і телефон», - розповів О. Фільчаков.
 
Наразі усі троє підозрюваних затримані у порядку ст. 208 КПКУ, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування перебуває на контролі прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2845