Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2016

Прокуратура довела у суді провину банкіра, який обікрав та намагався вбити клієнтку (відео)

Червонозаводський районний суд м. Харкова задовольнив вимоги місцевої прокуратури №5 та виніс вирок 29-річному менеджеру одного з банків, який спочатку обікрав 75-річну бабусю, а потім намагався її вбити.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Даниляк, працівника банку засуджено до 11 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та позбавлено права обіймати посади у банківських установах протягом 3 років.
 
Суд визнав чоловіка винним у заволодінні грошовими коштами у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, та замаху на вбивство з корисливих мотивів з метою приховання злочину (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 15, п.п. 6,9 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Нагадаємо, банкір протягом тривалого часу обслуговував клієнтку та мав з нею приятельські стосунки. Скориставшись довірливістю вкладниці, він заволодів майже 200 тис. грн. її заощаджень. Щоб приховати свій злочин вирішив вбити жінку.
 
У лютому поточного року зловмисник нібито випадково зустрів її на автобусній зупинці і, запропонувавши підвезти до фінансової установи, запросив до автомобілю. Однак замість банку завіз її у двір одного з занедбаних будинків та намагався вбити ножем. Жертві вдалося вибити знаряддя злочину з його рук. На допомогу жінці прийшли випадкові перехожі.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4393