Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2016

Викрито нові злочини банкіра, який обікрав клієнтку на 200 тис. грн. та ледь не вбив її. Прокуратура передала справу до суду (відео)

Харківська місцева прокуратура №5 скерувала до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та привласнення грошових коштів у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Даниляк, у ході досудового розслідування встановлено факти фальсифікації договорів клієнтів банку на загальну суму 194 тис. грн.
 
"На підставі підроблених документів, які нібито було надано клієнтами до банку, зловмисник переводив з депозитів гроші на підставні рахунки. З них у подальшому він знімав кошти. Наразі встановлено 5 ошуканих вкладників банку", - пояснив О. Даниляк.
 
Проведені експертизи, у тому числі і почеркознавча, підтвердили причетність менеджера банку до вчинення низки злочинів.
 
Нагадаємо, наразі 29-річного банкіра вже засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Скориставшись довірливістю вкладниці, він заволодів майже 200 тис. грн. її заощаджень. Щоб приховати свій злочин вирішив вбити жінку.
 
У лютому поточного року зловмисник нібито випадково зустрів її на автобусній зупинці і, запропонувавши підвезти до фінансової установи, запросив до автомобілю. Однак замість банку завіз її у двір одного з занедбаних будинків та намагався вбити ножем. Жертві вдалося вибити знаряддя злочину з його рук. На допомогу жінці прийшли випадкові перехожі.
 
Наразі справа знаходиться на розгляді суду.
 
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3231