Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

Прокурори ознайомилися з європейським досвідом протидії катування (фото)

На базі прокуратури Харківської області відбувся навчально-методичний семінар "Проблеми під час внесення даних до ЄРДР за фактами катування та іншого жорстокого поводження з громадянами працівниками правоохоронних органів області, а також при проведенні першочергових слідчих дій у кримінальних провадженнях зазначеної категорії, шляхи їх вирішення".

У навчальному заході взяли участь координатор регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Герріт Ян Ван Гелдер, омбудсмени, аспіранти Національного юридичного університету, працівники поліції та прокуратури області.
 
У ході семінару учасники ознайомилися з практикою Європейського суду з прав людини та особливостями кваліфікацій кримінальних правопорушень за фактом катувань, законодавством інших країн Європи з цього питання; практичним застосуванням Стамбульського протоколу та додержанням вимог законодавства і міжнародних стандартів з запобігання катувань.
 
Учасники заходу відзначили високий рівень ефективності та важливості таких заходів. Наступна зустріч запланована у форматі круглого столу.
 
Нагадаємо, Харків - одне з двох міст України, в якому відкрито постійне представництво місії, де працюють фахівці із різних країн Європи.
 
Довідково: Мета Консультативної місії Європейського Союзу - посилити та підтримати реформи сектору цивільної безпеки України і таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію. Консультативна місія Європейського Союзу в Україні консультує та надає підтримку відповідним державним органам України у секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів (поліції, прикордонної служби та служби безпеки) та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), а також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2624