Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2017

Мешканець Лозової, який підвозив зброю бойовикам, отримав вирок

На вимогу Лозівської місцевої прокуратури Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав винним  40-річного чоловіка , який воював на боці так званої "ДНР", за  ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, зберігання, придбання зброї) та ч. 2 ст. 260 (участь у збройних формуваннях, не передбачених законом) КК України.  

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Медяник, мешканця м. Лозова засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі.
 
Прокуратура у суді довела, що безробітний чоловік, починаючи  з березня 2016 року, протягом 4-х місяців брав участь у діяльності незаконних збройних формувань  так званої "ДНР" на території міст Сніжне та Горлівка Донецької області.
 
«Чоловік був призначений рядовим першого корпусу підрозділу  незаконного формування "Зоря". Від бойовиків отримав автомат Калашникова з набоями, дві гранати (РГД-5), а також формений одяг і військове спорядження. В його функції входили доставка терористам зброї та боєприпасів. Під час їх розвантаження чоловік вкрав 12 патронів до вогнепальної зброї та привіз їх додому. Вони і були виявлені та вилучені у листопаді 2016 року під час обшуку в квартирі, де проживає зловмисник», - розповів О.  Медяник.
 
На суді зловмисник повністю визнав свою вину.
 
Наразі вирок не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3252