Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2017

Прокуратура оголосила підозру фермеру у самозахопленні землі

Лозівська місцева прокуратура вручила повідомлення про підозру одному з місцевих фермерів, що незаконно обробляла десятки гектар державної землі, за ч.1 ст197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її власнику).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Медяник, минулого літа голова фермерського господарства засіяла соняшником 60 га незаконно зайнятих земель.
 
"Встановлено, що земля на території однієї з сільрад не надавалася жінці-фермеру ні у приватну власність, ні в оренду. У цей час інший підприємець оформляв документи на право користування вказаним полем. Скориставшись моментом, підозрювана без будь-яких дозволів засіяла ділянку, а восени 2016 року - зібрала врожай соняшнику»,- розповів О. Медяник.
 
За оцінкою судово-економічної експертизи, незаконним використанням поля державі завдано шкоди на суму понад 86 тис. грн.
 
Наразі підозрюваній судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Вирішується питання про арешт майна для забезпечення відшкодування збитків.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3885