Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2017

Екс-голову Старосалтівської селищної ради, яка за хабарі роздавала землю, засуджено до 5 років позбавлення волі

На вимогу прокуратури Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винною колишню голову Старосалтівської селищної ради, яка за  неправомірну вигоду вирішувала «земельні питання», за ч.2 ст. 368 КК України,  (одержання хабара у великих розмірах службовою особою).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, 68-річну екс-чиновницю засуджено до 5 років позбавлення волі з  позбавленням права обіймати керівні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування протягом 3 років з конфіскацією майна. Крім того, її позбавлено 7 рангу службовця місцевого самоврядування.
 
Обставини справи:
 
Узимку 2011 року до селищного голови  звернулася харків’янка з проханням виділити для її мами та знайомої земельні ділянки під дачу та городи. Чиновниця погодилася допомогти, але за винагороду.
 
За видачу документації по відводу 4 земельних ділянок загальною площею 0,7 га в одному з сіл Вовчанського району та підписання державних актів на право власності вона через секретаря селищної ради запросила 175 тис. грн.
 
У березні того ж року клієнтка передала секретарю усю суму.
 
Під час судового розслідування колишній селищний голова свою вину не визнала, тоді як секретар признався у пособництві і щиро розкаявся.
 
Враховуючи щире каяття та сприяння слідству, 33-річного пособника голови-хабарника засуджено за ч.5 ст.27 та ч.2 ст. 368 КК України (ред. 2001р.) до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном - 2 роки. Також він  позбавлений права протягом 3-х років обіймати керівні посади в органах державної влади або місцевого самоврядування.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3451