Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2017

Прокуратура наполягає на більш суворому покаранні для координатора руху «Юго-Восток»

Прокуратура області звернулась до апеляційного суду з оскарженням вироку Київського районного суду м. Харкова, яким засуджено координатора сепаратистського руху, з вимогою більш суворого покарання.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, у травні цього року лідера руху «Юго-Восток» визнано винним в організації масових заворушень, що супроводжувались погромами (ч. 1 ст. 294 КК України) та  публічними закликами до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України) і засуджено до 6 років позбавлення волі.
 
У зв’язку із м’якістю призначеного покарання державний обвинувач у справі оскаржив вказаний вирок в апеляційній інстанції.
 
Нагадаємо, прокуратура довела в суді, що Ю. Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання чинної державної влади, створення «Харківської народної республіки» та так званої «Конституції ХНР».
 
Також доведено, що Апухтін був одним із ініціаторів з проведення у Харкові  «референдуму» з питань федералізації – створення так званої «Юго-Восточной автономии от Одессы до Харькова», який планувався у травні 2014 року, однак не відбувся.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3051