Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2017

Прокуратура домоглася реального повернення державі 17 га земель санаторію "Бермінводи"

Прокуратура області забезпечила реальне виконання рішення Харківського апеляційного господарського суду щодо повернення у державну власність майже 17 га землі дочірнього підприємства "Санаторій "Березівські мінеральні води".

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, у 2005 році майже 17 га земель держаної власності, що знаходяться в постійному користуванні  санаторію "Бермінводи", незаконно, в обхід районної держадміністрації, відійшли  до Пересічанської селищної ради Дергачівського району.
 
Однак право розпоряджатися такими землями є компетенцією районної державної адміністрації, а селищна рада, прийнявши рішення про припинення санаторієм права користуватися цією землею, перевищила свої повноваження.
 
Гектари перейшли до селищної ради, яка у подальшому уклала договори оренди на ці ділянки. Тобто оздоровчий заклад, який де-юре є постійним користувачем землі,  фактично у самого себе орендував ділянку.
 
Нагадаємо, прокуратура подала до господарського суду позов з вимогами визнати рішення місцевої ради недійсним та повернути державі землі з оренди. Після відмови у задоволені вимог у двох  перших інстанціях справа розглядалася Вищим господарським судом України, який двічі повертав справу в апеляційну інстанцію. Під час третього розгляду в апеляції прокуратура відстояла свою позицію.
 
Наразі рішення суду реально виконано у повному обсязі. Вартість повернутої землі становить 16,5 млн. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3073