Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2017

Прокуратура передала до суду справу про хабар у 200 тис. грн. за зупинку громадського транспорту

Харківська місцева прокуратура №2 передала до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт відносно 3 керівників одного із приватних акціонерних товариств, які вимагали та отримали від харків'янина 200 тис. грн. за продаж нежитлового приміщення - зупинки громадського транспорту.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, досудовим розслідуванням встановлено, що 56-річна заступник директора ПрАТ, вступивши у злочинну змову з 57-річним директором акціонерного товариства та 50-річною керівницею одного з відділів, намагалася без проведення обов'язкових зборів акціонерів укласти договір купівлі-продажу нежитлового приміщення, яке перебувало у власності товариства.
 
За цю послугу жінка попросила у харків'янина, який хотів придбати та використовувати зупинку у якості торгівельного павільйону, 250 тис. грн. З них 50 тис. грн. вона запропонувала заплатити офіційно, а ще 200 тис. грн. передати їй особисто за згоду на продаж.
 
Всім 3 керівникам інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368-3 КК України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми групою осіб).
 
Нагадаємо, викрили зловмисницю "на гарячому" у квітні поточного року.
 
Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2819