Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2017

Прокуратура викрила схему нелегального консульського обліку (фото)

Харківська місцева прокуратура № 4 спільно з УБЗПТЛ ГУНП в Харківській області викрили схему незаконного постановлення на консульський облік шляхом внесення в паспорти підроблених штампів консульських відділів Україні та Республікі Польща з метою ввезення громадянами України автівок іноземної реєстрації як «нерезидентами країні», минаючи митний збір.

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, 72-річний українець організував шахрайську схему збагачення, пропонуючи через інтернет-оголошення «постійний консульський облік у Польщі».
 
«Клієнтам фігурант кримінального провадження обіцяв за тисячу доларів офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести в закордонні паспорти відповідні відмітки консульства сусідньої країни. Ці штампи давали б змогу не тільки ввозити автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію лише раз на рік та безперешкодно повертатися назад», - відзначив В. Купріянов.
 
Під час реалізації шахрайських дій особу затримали. У нього вилучили закордонний паспорт з проставленими відмітками та отримані за нього грошові кошти. За попередніми даними слідства, вилучені в ході обшуків у фігуранта провадження печатки були підробленими та жодного відношення не мали до офіційних структур інших країн.
 
Досудове розслідування проводиться за ст. 190 (шахрайство) та ст. 358 (підроблення печаток та штампів) КК України. Вирішується питання про оголошення підозри фігуранту кримінального провадження, проводяться першочергові слідчі дії. 
 
Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на 8 років.
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1730