Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Колишня директорка відділення комерційного банку, яка привласнила гроші вкладника та підробила офіційні документи, постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою №3 направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої керуючої відділу комерційного банку у м. Харкові за фактом заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах та службовим підробленням (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК України).

Як раніше повідомляв керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, колишня директорка відділу комерційного банку у м. Харкові, будучи службовою особою, привласнила грошові кошти вкладника, підробивши офіційні документи.

Так, на підставі оформлених заяв вкладника жінка отримала гроші в сумі 54 тис. доларів США, що на сьогодні еквівалентно понад 1 млн грн, але не внесла їх до каси банку для подальшого зарахування на банківський вклад, тобто привласнила собі. Крім того, директорка надала вкладнику завідомо підроблені документи на підтвердження оформлення банківського вкладу.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
   

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2565