Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2020

Хотів отримати неправомірну вигоду за роботу підприємства під час карантину через пандемію коронавірусу: начальнику відділення поліції повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру начальнику відділення одного з відділів ГУНП в Харківській області за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прохання службовою особою надати неправомірну вигоду для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олександра Цимбалістенка, в ході досудового розслідування встановлено, що в березні 2020 року керівник відділення одного з відділів поліції ГУНП в Харківській області дізнався, що підприємство, яке здійснює оптову торгівлю брухтом, продовжує вести підприємницьку діяльність, не зважаючи на встановлений на всій території України карантин та заборону роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів (Постанова Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»).

25 березня начальник відділення поліції зустрівся з керівником цеху підприємства. Під час бесіди начальник відділення поліції повідомив, що в разі надання йому 15 тис. грн та надалі - 2 тис. грн щомісяця підприємство зможе продовжити свою роботу попри встановлені карантином обмеження, а його працівників не буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Проте вказаний корупційний злочин було своєчасно викрито  правоохоронними органами. Досудове розслідування триває, встановлюються інші епізоди злочинної діяльності, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
   
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3348