Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

Чоловік, який напідпитку «замінував» аеропорт «Харків», постане перед судом

Харківською місцевою прокуратурою №5 скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який повідомив про замінування міжнародного аеропорту «Харків», за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, встановлено, що вранці 16 січня 2020 року невідомий зателефонував на лінію «102» та повідомив оператору, що міжнародний аеропорт «Харків» заміновано. Для перевірки вказаного повідомлення на місце події  одразу було направлено спеціалістів – вибухотехніків та працівників поліції. Після перевірки території та службових приміщень аеропорту вибухових пристроїв знайдено не було.

Спільними зусиллями правоохоронців та прокуратури було встановлено псевдомінера. Ним виявився 41-річний мешканець Харківської області,  який повідомив, що вчинив вказаний дзвінок під впливом алкоголю. Під час досудового розслідування підозрюваний визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення та сприяв досудовому розслідуванню. Разом з цим у кримінальному провадженні зібрано ряд беззаперечних доказів причетності вказаної особи до скоєння злочину.  

За скоєння вказаного злочину псевдомінеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1932