Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Посадовця Регіонального офісу водних ресурсів, який погорів на 135 тис. грн хабара, відсторонено від займаної посади

За клопотанням Дергачівської місцевої прокуратури Дергачівський районний суд Харківської області відсторонив від займаної посади посадовця керівного складу Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, який наразі перебуває під вартою.

Як раніше повідомляв керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, 3 квітня 2020 року зазначеного посадовця затримали на отриманні неправомірної вигоди у сумі 135 тис. грн. Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди у  великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Стосовно вказаного посадовця суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 840 тис. грн.
 
Обставини справи

До правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією  про те, що посадові особи Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області вимагають грошові кошти за підписання договорів щодо розпорядження (оренда та користування) майном вказаної державної установи.
 
Правоохоронцями було задокументовано факт одержання неправомірної вигоди вказаним посадовцем.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує Дергачівський відділ поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 

 


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2432