Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2020

Четверо чоловіків, які займалися розбоєм та незаконно заволоділи понад 1 млн грн, постануть перед судом

Прокуратурою Харківської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах), та ще трьох чоловіків — у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Юрія Ковальова, встановлено, що четверо осіб нападали на громадян В’єтнаму, щоб заволодіти їхніми грошовими коштами. Зокрема, один зі зловмисників, маючи відомості про матеріальне становище потерпілих, в середині липня 2019 року разом зі співучасниками напав на жінку у під’їзді будинку, де вона мешкала, нанісши їй легкі тілесні ушкодження та заволодівши її грошима — 20 тис. доларів США. На початку серпня цей же злочинець разом з пособниками напав на іншого потерпілого, коли той повертався додому на власному автомобілі. Зловмисники витягнули чоловіка з автівки та, погрожуючи йому ножем, забрали з кишень його одягу гроші — 100 тис. грн.

Крім того, у середині листопада 2019 року зловмисник повідомив трьом своїм знайомим інформацію про заможне матеріальне становище ще одного чоловіка. Четверо злочинців вистежили потерпілого та напали на нього, нанісши легкі тілесні ушкодження та заволоділи його грошима — 20 тис. доларів США та 4 тис. грн.

За даними НБУ на момент вчинення злочинів, загальна сума збитків складає понад 1 млн грн.

Вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.
 
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2608