Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2020

Прокуратура вимагає повернути навчальному закладу земельну ділянку для освітньої та дослідницької діяльності вартістю понад 8 млн грн

Первомайською місцевою прокуратурою до господарського суду Харківської області направлено позовну заяву в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Харківській області до одного із приватних підприємств про визнання договору по виробництву та обробці землі недійсним та зобов’язання звільнити земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 20 га та вартістю понад 8 млн грн.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Говорухи, встановлено, що одним із загальноосвітніх навчально-виховних комплексів Кегичівського району в порушення умов договору оренди та вимог земельного законодавства земля передана у користування юридичній особі на підставі договору про надання послуг з обробітку землі, який за своїм змістом є договором суборенди землі.
 
Передача землі в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є грубим порушенням вимог чинного законодавства.
  
Крім того, за спірним договором відбулось розпорядження земельною ділянкою не уповноваженим суб’єктом, що не відповідає вимогам ст. ст. 96, 122 – 124 ЗК України, ст. ст. 6, 14 – 16 Закону України «Про оренду землі».
 
У зв’язку з цим прокуратура вимагає розірвання незаконно укладеного правочину, повернення сільгоспземлі навчальному закладу та використання її виключно в інтересах дітей.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2110