Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Одного з керівників державного підприємства підозрюють у розкраданні 7,4 млн грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру одному з керівників державного підприємства за фактом розкрадання 7,4 млн гривень державних коштів, призначених на послуги з оренди автокранів.

Як раніше повідомлялось, у період з вересня 2018 року по лютий 2019 року директор одного з харківських ТОВ організував складання актів здачі-прийняття робіт (надання послуг) з неправдивими відомостями. У документах було зазначего завищені дані щодо фактичного часу наданих послуг автокранової техніки – нібито цілодобово. Насправді ж послуги автокранової техніки надавались харківським ТОВ не протягом цілої доби, а в конкретні робочі години. Директор ТОВ, діючи за попередньою змовою з одним з керівників  філії бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування, підписав вказані акти та подав їх на затвердження представникам замовника — вказаному державному підприємству.
 
Державне підприємство перерахувало на рахунок вказаного ТОВ за послуги з оренди автокранів в обсягах, які фактично не надавались. Загальна сума збитків, завданих державі внаслідок злочинних дій директора ТОВ та одного з керівників державного підприємства, склала 7,4 млн грн.

За інформацією прокурора прокуратури Харківської області Дениса Коновалюка, наразі одному з керівників філії бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» інкримінується вчинення злочинів, передбачених чч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому та особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2434