Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

34 тонни контрафактного спирту: викрито підпільні виробництва лікеро-горілчаних виробів (ФОТО)

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв).

Як повідомила в.о. начальника відділу прокуратури Харківської області Людмила Білозьорова, у ході досудового розслідування встановлено, що на території Харкова та області організовано підпільні виробництва лікеро-горілчаних виробів з метою подальшого збуту.

У ході слідчих дій виявлено два цехи з виробництва лікеро-горілчаних виробів, одне з яких розташовано у Фрунзенському районі м. Харкова, а інше — в смт. Пісочин, та два місця реалізації незаконно виготовлених алкогольних виробів.

Під час обшуків, проведених 26 травня 2020 року прокуратурою Харківської області спільно з ГУ ДФС у Харківській області, вилучено обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв (фільтри, балони, шланги, насоси), спирт, суміші для виготовлення коньяку, а також контрафактний товар у кубових ємностях та пластикових баклажках по 5, 10, 20 л загальним обсягом близько 34 тонн.

На території цеху спирт фільтрували та очищували, після чого використовували для виготовлення алкогольних напоїв.

Наразі встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2787